© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Gevulde eitjes:
Vroeger zag je ze op elk feestje, de gevulde eitjes.
Zal wel ouderwets zijn, en er zijn zelfs mensen die het moeilijk vinden om te maken, maar
dat is echt allemaal onzin, ze zijn gewoon lekker, ouderwets lekker dat dan weer wel.
8 eitjes
100 boter
50 mayonaise of room
peper
zout
maggi
worchestersaus
(geraspte kaas, ketchup, kerriepoeder)
eieren hard koken.
na het pellen doormidden snijden
dooiers door een fijne zeef wrijven
boter met de doorgewreven dooiers opkloppen
als het goed luchtig is, de mayonaise of room erbij, de boel op smaak brengen.
Kartel spuitje in een spuitzak doen en de zak vullen met de crème.
de halve eiwitjes op een nat keukenpapiertje zetten dan blijven ze mooi stilstaan tijden
het volspuiten.
Nat het opspuiten garneren, dat kan met een mini plukje peterselie of ander groen kruid,
beetje paprikapoeder, ach doe erop wat je wilt en lekker vindt.